Tuesday 16 July 2024 08:15
eendraadsschema en situatieschema AREI

Opmaak ééndraadschema en situatieschema

U kan ééndraadschema’s en situatieschema's door ons op professionele wijze laten opmaken. Wij beschikken hiervoor over de nodige ervaring, deskundigheid en software.

Eéndraadschema en situatieschema in geval van verkoop van een woning

In geval van verkoop van een woning of pand heeft u ook een ééndraadschema en situatieschema nodig. Indien u deze niet heeft, zijn er drie mogelijkheden:

1. U laat de schema's niet opmaken. Dit zal als inbreuk in het keuringsverslag vermeld worden. Er zal een herkeuring van de installatie moeten uitgevoerd worden binnen de 12 tot 18 maanden na de verkoop van de woning. De kosten komen dan toe aan de koper.

2. U mag ook zelf de schema's opmaken, zowel digitaal als op papier. Enkele voorbeelden om u op weg te helpen kan u hieronder terugvinden.

3. U kan het ééndraadschema en het situatieschema's ook door ons op professionele wijze laten opmaken. De elektriciteitsschema's moeten opgemaakt worden voor de keuring uitgevoerd wordt, dus twee plaatsbezoeken zijn noodzakelijk. Tijdens het eerste plaatsbezoek wordt er ook een aanduiding van de kringen in de kast aangebracht, indien deze nog niet aanwezig is. In het kader van een verkoop van een woning of pand is het zeker te adviseren om de schema's te laten opmaken indien u vermoedt dat de woning zal goedgekeurd worden. Een gunstig keuringsverslag zal de verkoop van een woning immers vergemakkelijken en voorkomen dat de kopers de prijs proberen te drukken op basis van het negatieve keuringsverslag.

Eéndraadschema en situatieschema in geval van een nieuwe of vernieuwde installatie of in het kader van een verzwaring

Indien de schema's opgemaakt worden in het kader van een nieuwe of vernieuwde installatie of in het kader van een verzwaring heeft u twee mogelijkheden:

1. U mag de schema's zelf opmaken, zowel digitaal als op papier. Enkele voorbeelden om u op weg te helpen kan u hieronder terugvinden.

2. U kan het ééndraadschema en het situatieschema ook door ons op professionele wijze laten opmaken. De elektriciteitsschema's moeten opgemaakt worden voor de keuring uitgevoerd wordt, dus twee plaatsbezoeken zijn noodzakelijk. Tijdens het eerste plaatsbezoek wordt er ook een aanduiding van de kringen in de kast aangebracht, indien deze nog niet aanwezig is.

Afwerking en documentatie van installaties voor elektriciens, installateurs, afwerkingsbedrijven, algemeen aannemers en projectontwikkelaars

Als elektricien of installateur heeft u het zeer druk. Het documenteren van uw installaties is dan ook vaak een taak die tijdens de avonduren of de weekends moet gebeuren. Waarom besteedt u de documentatie en labeling van uw installaties niet uit? Wij kunnen deze taak van u overnemen, zodat u zich kan bezighouden met de essentie van uw bedrijf.

Wij beschikken over gespecialiseerde software voor het opmaken van de schema's.

Wij bieden deze diensten ook aan afwerkingsbedrijven, algemeen aannemers, projectontwikkelaars. Bent u als bedrijf of organisatie op zoek naar een bedrijf die éénmalig voor u een installatie kan analyseren en documenteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Enkele voorbeelden van een eendraadschema en een situatieschema